Temető fejlesztése Érsekhalmán


A kedvezményezett neve: Érsekhalma Község Önkormányzata

Pályázati felhívás neve, kódszáma: A Magyar Falu Program keretében 2021-ben meghirdetett Önkormányzati temetők infrastrukturális fejlesztése - 2021 című, MFP-ÖTIF/2021 kódszámú felhívás

A projekt címe: Temető fejlesztése Érsekhalmán

A szerződött támogatás összege: 4 661 834

Projekt tartalmának bemutatása: A projekt során az érsekhalmi temetőben járda építésére került sor, valamint felújításra került a korábban rossz állapotú kerítés és a harangláb. 

A főbejárat és az urnafal mellett térkőburkolat építésére került sor, amely megkönnyíti a lakosság számára a vízvételi lehetőség megközelítését. Emellett a ravatalozónál levő családi kriptás sírhelyeknél, illetve az urnasírhelyes parcelláknál térkőburkolat építésével tettük komfortosabbá a hozzátartozók megközelítését a sírhelyekhez. A ravatalozó mellett harangláb került elhelyezésre, amelybe egy kis méretű bronzharang került. A harangláb kialakításával a lakosságnak lehetősége nyílt, hogy szeretteiket méltó módon tudják elbúcsúztatni egy kisebb polgári szertartás keretében. A korábban rossz állapotban levő kerítést felújítottuk, amely nem csak Érsekhalma településképén javított, de az egész évben bejáró vadak ellen is védelmet nyújt. 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.08.01.

A projekt azonosítószáma: 1004307514