Érsekhalmi Általános Iskola energetikai felújítása

A kedvezményezett neve: Érsekhalma Község Önkormányzata

Pályázati felhívás neve, kódszáma: Az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című, TOP-3.2.1-16 kódszámú felhívás

A projekt címe: Általános Iskola energetikai fejlesztése Érsekhalmán

A szerződött támogatás összege: 50,39 millió Ft

A támogatás mértéke: 100 %

A projekt tartalmának bemutatása: A fejlesztés célja az volt, hogy a "Nemesnádudvar-Érsekhalma Német Nemzetiségi Általános Iskola" olyan fejlesztésen menjen át, mely megfelel a 21. század követelményeinek, energiatakarékos, költséghatékony működtetése valósul meg, és méltó helyet biztosít az ide járó gyermekeknek. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, ezen belül is az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című TOP-3.2.1-16 kódszámú felhívás alapján. Az iskola a 6348 Érsekhalma, Petőfi utca 9. szám alatt található. Az 50,39 millió forint európai uniós támogatás segítségével Érsekhalma Község Önkormányzata az alábbi fejlesztéseket valósította meg. Az épületben funkcionális változás nem történt, mindössze a jelenleg elkülönített felújított épületrész - illetve az itt található akadálymentes wc, mosdó - egy válaszfali ajtó beépítéssel elérhetővé vált a mozgásukban korlátozottak részére.

Az épületszerkezet energetikai felújítása mellett a teljes fűtési rendszer korszerűsítésre került. Új, kondenzációs gázkazánok kerültek a meglévő pazarló kazánok helyére, a radiátoros rendszer is átépült. Ezen felül az épület villamos hálózata is teljes felújításra került. A felújítás során az épületrész teljes külső nyílászáró rendszere cserére került. Az épület 12 cm vastag polisztirolos hőszigetelő rendszert kapott kívülről. Ezen kívül az Általános Iskola tetőhéjazatának komplex cseréjére is sor került.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.10.31.

A projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-16-BK1-2017-00037


Képgaléria


Sajtómegjelenés

Sajtóközlemény